2007/05/31

Görögország - Halkidiki

A természetet kedvelőket a csendes öblök, a hosszú homokos strandok, a dús buja növényzet, az illatozó píneaerdők és a tűrkíz színű tenger hozza lázba.

A már évek óta meglévő üdülőhelyek újra élettel teliek, a szárazföld belesejében azonban mintha megállt volna az idő. Ha megnézzük a térképen Görögországnak ezt a részét, láthatjuk, hogy olyan mint egy háromújjú kéz, melyet Poseidon ujjainak is neveznek, és melynek partjait az Égei-tenger nyaldossa. A három tengerbe nyúló félsziget Kassandra, Sithonia és Athos közül, szállodaválasztékunk Kassandrára, az élettel telibbre koncentrálódik.

Az idelátogatók a gyönyörű természeti adottságok mellett változatos kikapcsolódási programokat is találhatnak. Sithonoa, a középső újj kevésbé beépített, elhagyott kis öbleivel jóval természetközelibb képet mutat Kassandránál. A harmadik tengerbe nyúló, Athos nevű félsziget legnagyobb részét a szerzetesek lakta Athos hegy (2 033 m) foglalja el. Az évszázados hagyománynak megfelelően ez a terület a nők számára nem látogatható, a férfiak is csak engedéllyel léphetnek be.